Kapcsolat

Hunakamo Drift Sport Egyesület

Béres Szabolcs / elnök / szabolcs.beres@drifting.hu / Tel.: +3670 / 2339977 / English / German / Hungarian

Kisvarga Gyula / projekt manager / sajtó akkreditáció / media@drifting.hu / Tel.: +3670 / 3653626 / Hungarian

Vámosi-Nagy Gergely „SAjt” / online média koordinátor / sajto@drifting.hu / Tel.: +36-20-9535559 / English / Hungarian

A Hunakamo Drift Sport Egyesület 2006-ban kezdte meg működését Magyarország területén. Az egyesület a drift autózás köré szerveződik és ennek keretein belül olyan embereket tömörít, akik tevékenysége vagy érdeklődése a drift sporthoz kapcsolódik. Az egyesület tagjai népszerűsítik az érdeklődők körében a drift sportágat, rendezvények és versenyek szervezésében vesznek részt, bemutatókat tartanak. Az egyesület és annak vezetősége gondot fordít a drift iránt érdeklődő kül- és belföldi partnerkapcsolatok kiépítésére és fenntartására.

A jelenlegi Hunakamo Sport Egyesület előcsapata a driftbajnoksag.hu 2006-ban alakult az első Drift-re szánt autó megvásárlásakor, melyet szoros egymásutánban még további kettő követett. Az eredeti 8 fős “Just Drift” csapat vezetője Béres Szabolcs ma is részt vesz a szervezésben és vannak olyanok is, akik azóta a versenyzést választották. A csapat vezetője és a csapat által támogatott versenyzők 2007-ben egy nemzetközi és több hazai versenyen és bemutatón is részt vettek, melyből három saját rendezés volt. A versenyek során a tagok és versenyzők létszáma folyamatosan nőtt így a 2007 őszén 14 aktív versenyző 2008 őszéig 74 versenyzőre bővült éves szinten, mely aztóa is nő. Az eredeti sofőrök mellé szerelők, segítők és támogatók is csatlakoztak. A sok élmény, amit a Drift adott és a rajongók növekvő tábora vezetett 2009-ben a www.drifting.hu -t üzemeltető sportszervező cég megalakulásához és a Hunakamo Sport Egyesület felélesztéséhez. 2010-től csapatunk jegyzi a TrackWood Drift Fesztivált és szervezi Magyarországon a Drift Allstars és az EEDC (Eastern Europe Drift Championship) versenyeit, melyen rendszerint 16 ország pilótái vesznek részt. Versenyeinket 2012-óta Országos Sportági Szövetségi engedélyekkel szervezzük ide értve a 2013-as első városi drift versenyt az EgerDrift -et is. 2014-től kezdődően szervezetünk az MNASZ drift országos bajnokságának szervezője a Drag és Drift szakág támogatásával.

Referenciáink:

2016-ban: az MNASZ Magyar Profi Magyar Profi Drift bajnokság bonyolítása, mely 5 versenyből és edzéseiből tevődött össze.

2015-ben: az MNASZ Magyar Profi Magyar Profi Drift bajnokság bonyolítása, mely 5 versenyből és edzéseiből tevődött össze.

2014-ben: az MNASZ Magyar Profi Magyar Profi Drift bajnokság bonyolítása, mely 5 versenyből és edzéseiből tevődött össze.

2013-ban: a Hell Energy Magyar Profi Drift bajnokság, mely 5 versenyből és edzéseiből tevődött össze és az EgerDrift szervezése

2012-ben: a Hell Energy Országos Drift bajnokság, mely 6 versenyből és edzéseiből tevődött össze.

2011-ben: a Hell Energy Országos Drift bajnokság, mely 7 versenyből és edzéseiből tevődött össze.

2010-ben: a 2008/2009-es év folytatásaként 2010 is több versenyből és edzésből tevődött össze.

2009-ben: 6 edzésnapot és 4 versenyt szerveztünk a „ProStreet” liga számára, és 4 napos drift edzőtábort rendeztünk

2008-ban: 16 edzésnapot és 5 versenyt szerveztünk a „ProStreet” liga számára, és 4 napos drift edzőtábort rendeztünk

2007-ben: 9 edzésnapot biztosítottunk a kezdő drift versenyzők részére, és 3 napos drift edzőtábort rendeztünk

A drifting.hu (korábban driftbajnoksag.hu) ezzel egyidőben a drift autósport minél nagyobb körben történő szélesítésén és népszerűsítésén dolgozik. A bemutatók és versenyek szervezésén túl rendszeres edzéslehetőség biztosítunk és nemzetközi szervezetekkel működünk együtt.

Eddigi helyszíneink között ugyan úgy megtalálhatóak a drift fellegvárai mint az általunk felfedezett új helyszínek: Kiskunlacháza, Tököl, Debrecen, Eger Noszvaj, Kaposújlak , Szentkirályszabadja, Budapest műjégpálya, RabócsiRing, EuroRing;

Kiállításokon ahol a driftet népszerűsítettük az elmúlt években: Carstyling.hu Tuning Show Budapest, Hungexpo, Gyorsulási Versenyek, Hungexpo, Autómobil kiállítás, Repmajális, Gödöllö, Miskolci Autoshow és Tuningtalálkozó, Verdanapok, Siofok-Kiliti reptér;