Drift Matsuri – drift újragondolva…

A 2017. június 15-16-án a máriapócsi RabócsiRingen megtartott Drift Matsuri verseny több volt egy hagyományos drift futamnál. Béres Szabolcs rengeteg meglepetést és sok-sok programot ígért, melyek felülmúlták mindenki elképzeléseit.

A hétvégi hangulat megalapozása a szombati Lada körversenyekkel, drift edzéssel és az esti őrületes partival kezdődött, ahol a színpadon Sipos F. Tamás, MissBee a Bestia fantasztikus DJ- és egy nagyon szexi topless lány őrült tánca forrósította fel a hangulatot. Cintiát minden Driftes és Ladás a fejébe véste és már most visszavárják 2018-ra.

A vasárnapi nap sem maradt természetesen izgalmak nélkül, hiszen a nézők őrjöngve, zászlókat, pólókat lengetve szurkolhattak a Ladaracing All Star Gála résztvevőinek. Több száz szovjet csoda gyülekezett a depóban, hogy mások megcsodálják őket. Voltak közöttük gyári állapotúak, tuningolt vasak és természetesen sok-sok versenyautó is. Az egyik tulajdonost meg is kérdezték, hogy nem félti-e gyönyörű autóját a máriapócsi megmérettetéstől, hiszen a fal senkinek sem kegyelmez. A válasz annyi volt csak: „Azért van, hogy használjam”.

A fiúk így is tettek, nem hazudtolták meg magukat. Ezt a nem túl modern technikát hihetetlen tehetséggel terelték – ráadásul az All Star Gála keretein belül páros csaták keretében tették mindezt. A Ladaracing All Star Drift Gála legjobbjai idén ők lettek:

 1. Vizelli Károly
 2. Kiss Balázs
 3. Roland Pecuch

A Ladás blokk lezárását egy több száz autóból álló Ladás felvonulás zárta le, mely fantasztikus látványt nyújtott mindenki részére. A felvonulást az a két szexi „életmentő” Baywatch lány vezette fel, akik előtte hol a depóban, hol a pályán mutatták meg hihetetlen alakjukat. Pózoltak az autók mellett és később bátran vállalták, hogy körbe driftelje őket a Feszter Drift Team pilótája Nagy Ferenc, aki a verseny előtt egy nappal még 500 kilométert autózott egyetlen darab tőcsavarért, hogy ott lehessen ezen a hétvégén is.

Természetesen a drift autókra és pilótáikra más megmérettetés is várt. Először a Drift Matsuri futam keretein belül egy általuk megválasztott koreográfia szerint fűzhették végig az igen nehéz máriapócsi aszfaltcsíkot. Fontos volt, hogy nem volt elég egyszer teljesíteni ezt, kétszer kellett véghezvinni a megálmodott driftet. Az első Drift Matsuri verseny dobogójára ők állhattak fel:

 1. Porkoláb Péter
 2. Tomáš Bátory
 3. Peter Kapjcik

A Drift Matsuri verseny után a Street kategória pilótái vették birtokukba a rabócsiringi katlant. Kemény csatákat vívtak egymással és a technikával a fiúk, de megérte, hiszen népes mezőnyben a legjobbak között végezni mindig fantasztikus érzés. Hogy kik voltak most a legjobbak?

 1. Kovács Bence
 2. Szabó Norbert
 3. Várfalvi Gábor

A hétvége igazán látványos küzdelmeit természetesen a Pro-AM kategória tsuiso csatái hozták el, ahol a fiúk kilincs-a-kilincsen autóztak, sokszor épp, hogy egy-két centiméterre egymástól. Nem volt könnyű dolguk a magyar pilótáknak, hiszen a Szlovákiából érkezett delegáció igen erős autókkal és nagyon-nagyon jó versenyzőkkel érkezett. A hazai versenyzők előmenetelét az is nehezítette, hogy Tomáš Bátory PRO verseny „lenevezett” hozzájuk. Most hétvégén azonban a magyaroknak állt a zászló, kőkemény harcok árán magyar pilóta szerezte meg a legjobbnak járó elismerést így az állás a dobogók tekintetében Szlovákia 4 vs. 6 Magyarország javára. A Pro-AM kategória dobogója így alakult:

 1. Bócsik Oszkár
 2. Tomáš Bátory
 3. Bauer Bence

Hunyadi Zoltán / Ladaracing.hu  szavaival élve: “Egy újabb felejthetetlen hétvégén vagyunk túl! Messze még a jövő év, ki tudja mit hoz a jövő. De annyi biztos ezt a hétvégét nem felejtem el!”

Azok akik  nem tartottak velünk, bánhatják. De ne búsuljon senki 2018-ban Július 07-08-án találkozunk újra: https://www.facebook.com/events/1070025623141427/?active_tab=discussion

 

Mielőtt az eredményekhez görgetnél pár kép az Éjszakai Partyról:

“MNASZ DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG PRO-AM kategória 3. forduló

Rabócsi Ring, 2017.07.16. VÉGEREDMÉNY”

 

 

 1. Bocsik Oszkár BMW 12
 2. Tomas Bátory BMW 10
 3. Bauer Bence Mercedes 11
 4. Porkoláb Péter BMW 06
 5. Peter Kurnava 350Z 07
 6. Peter Kapajcik BMW 08
 7. Filip Dávid BMW 14
 8. Kis Patrik BMW 09

 

 

„DRIFT ORSZÁGOS BAJNOKSÁG STREET kategória 3. forduló

Rabócsi Ring, 2017.07.16.VÉGEREDMÉNY”

 

 1. Kovács Bence BMW 09
 2. Szabó Norbert Mercedes 14
 3. Várfalvi Gábor BMW 07
 4. Ecsedi Ádám VFTS 11
 5. Borcsik Elek Soarer 10
 6. Szabó László BMW 01
 7. Bognár Barnabás BMW 03
 8. Kis Adrián BMW 13
 9. Nagy Endre BMW 06
 10. Horváth István BMW 08
 11. Bojté Tibor BMW 04
 12. Gindeli Balázs Lada 12
 13. Vágner József S13 17
 14. Dankó Áchim BMW 19
 15. Sinka György BMW 02

 

“DRIFTING.HU – LADARACING.HU ALL STAR DRIFT GÁLA

Rabócsi Ring, 2017.07.16. VÉGEREDMÉNY”

 

 1. Vizelli Károly
 2. Kiss Balázs
 3. Roland Pecuch
 4. Pavol Spisák
 5. Norbert Szabó
 6. Zákány János
 7. Vida Sándor
 8. Ecsedy Ádám
 9. Krehik Nándor
 10. Lang Arnold
 11. Balaskó
 12. Furik Péter
 13. Kéméndi Tibor
 14. Jobbágy Krisztián
 15. Bihari Péter
 16. Pucsok Gábor
 17. Szandró
 18. Galambos Gábor
 19. Bütösi Zsolt
 20. Dudás István
 21. Barnócky Patrik
 22. Balogh Balázs
 23. Folko Ákos