2017 A DRIFT ÉVE LESZ

2017.Május 01. lesz az a nap amikor a Magyar Profi Drift Bajnokság 2017-es futamai elindulnak a Szlovákiaringen. A helyszínről tudva levő, hogy csakis azok tudják végig fűzni akiknek megvan a tökük és/vagy ötszáz lóerő feletti kocsival rendelkeznek. Persze tökös csávókból nincs hiány a bajnokságban így már csak az a kérdés, hogy ki fogja hazavinni az első kupát majd.

2017.Május 13-14-én elsőként rendezhet Béres Szabolcs csapata FIA által jóváhagyott Drift versenyt, melyre rekordszámú nevezés várható. Mindamellett, hogy a ROMÁN és a CSEH Drift bajnokságnak is hivatalos futama az esemény már most tucatnyi Bolgár versenyző jelezte részvételi szándékot és ugye mindenki emlékszik még például a DUNEV Klánra, akik rengeteg borsot törtek már a Magyar versenyzők orra alá.

2017.Július 7-8-ra felkerekedik a Magyar Drift mezőny apraja nagyja, hogy megráncigálja a Lengyel Profi Drift bajnokság versenyzőinek a bajuszát, ahol a bajnok évek óta az a Pawel Trela, akihez fogható drift pilóta nagyon kevés van. A helyszín új lesz a Magyar Drift mezőnynek, ami reméljük nem lesz akadály fiainknak, hogy odaérjenek a dobogóra. Igaz jó néhány magyar drift IKON szögre akasztotta az utóbbi években a sisakot, de itt vannak az új reménységek mint Ámon Olivér vagy Molnár András.

2017.Július 15-16-án a Rabócsiring történetének első EBISU DRIFT MATSURI-ja kerül megrendezésre, ahol minden megengedett lesz. Mindenki úgy driftel majd a pályán ahogy Ő akar. Ott teszi el keresztbe és akkor amikor Ő akarja, persze ilyenkor rendszeresen kialakulnak a DRIFT VONATOK. Ez lesz az a hétvége ahol mind a nézők mind a pilóták kiengedhetik a fáradt gőzt. A szombat esti partynak már rég híre ment így aki kimarad az lemarad! A Ladás fiúk és a Driftesek krémje együtt mulat ilyenkor az Éjszakai Tuningos arcokkal, akik este sötétedéskor lepik el a számukra fenntartott depót.

2017.Augusztus 25-26-án a TRACKWOOD-ra idén nevezési korlátot kénytelenek bevezetni a szervezők, mivel a Lengyel Profi Drift bajnokság hivatalos fordulójával együtt fogják róni a köröket Európa legnagyobbjai. Ez az az esemény amit egész évben várunk mindnyájan, MÉG azok a drift pilóták is ellátogatnak erre a versenyre akiknek épp nincs kocsijuk vagy elhagyták a töküket. Ilyenkor a depóban nem csak a rajongók csorgatják a nyálukat, hanem a vérprofi versenyzők is. Az éjszakai döntőkre már karácsonyra elkezdtek fogyni a jegyek a VIP toronyba, amire még nem volt korábban példa.

2017.Szeptember 2-3 lesz a napja, amikor a Hungaroringen első alkalommal lesz 2 napos drift verseny a Magyar Profi Drif Bajnokság keretein belül. Nem fogjuk ideje korán lelőni a poént, hogy melyik nyomvonalon fognak menni a versenyzők, de az már szinte biztosnak látszik most is, hogy HEGYMENETRE kell számítani. Az előkészületek során a Hungaroring ígéretet tett arra, hogy alkalmassá teszik a pályát az 1000 lóerős kocsik számára a produkcióra.

2017.Szeptember 23-24-én Bukarestben a Parlament előtt fejeződik be ugyan azon a napon a 2017-es MAGYAR ÉS ROMÁN BAJNOKSÁG azon a szent helyen, ahol már nem is egy autó csavarodott fel a teret szegélyező fákra, ott ahol Dmitriy Illiyuk 187 kilométer / órával vette be a kanyart, ott ahol LakyBoy nagyon csúnyán eldobta a vasat! A versenyzők a nevezési díj fejében 2 napos ingyenes ellátást kapnak és lehetőséget hogy élő adásban szerepeljenek 1 millió TV néző előtt.

 

 

Közzétette: Drifting.hu – 2016. július 11.