MAGYAR CSILLAG AZ AMERIKAI DRIFT EGÉN

z2-28-of-34

Nagy Ádám az USA-ban egy rangos eseményen, az All Star Bash nemzetközi drift show-n egyedüli magyar pilótaként képviselte hazánkat. A Los Angeles mellett megrendezésre kerülő eseményt, sok millióan követték világszerte, hiszen a drift versenyzői elit vett részt rajta kizárólag.

„Mindig is vonzottak az autók, már gyerekkoromtól kezdve, főleg természetesen a sportosabb, különlegesebb típusok. Később, középiskolás koromtól pedig a rally, rallycross. Számos gyorsulási versenyen jártam. Majd Végh Dávid barátom elkezdett illegális drift versenyre járni én pedig mentem vele, amikor csak tehettem. Leírhatatlan élmény volt, így egyből beleszerettem a sportba. Ekkor még nem voltam 18 éves és alig vártam, hogy megszerezzem a jogosítványt és mehessek én is driftelni. Azt hiszem azt hamarabb tudtam, mint hivatalosan vezetni.” mondta Nagy Ádám, majd így folytatta: „Magyarországon 2008-ban kezdtem el versenyezni. Azonnal sikerült profi kategóriába kerülni, majd még ebben az évben egy itthon rendezett nemzetközi IDC versenyen 3. lettem, akkor kezdtem el hinni is benne, hogy jó az irány és komolyabban elkezdtem foglalkozni vele.”  2010-ben az IDS Bajnokság 2. helyezettje lett majd 2011-ben többszörös magyar futamgyőzelmet aratott. Az idei évben a King of Italy 2. helye után a október sikeresen szerepelt az amerikai All Star Bash shown, sztár pilóták mellett, mint például Forrest Wang és Alex Heilbrun.

14225537_1174499079290581_4661640545956822602_n

Az „All Star Bash Show” Los Angeles mellett került megrendezésre, október 15-én és 16-án hétvégén. Ezen a találkozón a világ legjobb pilótái indulhattak, például a Formula Driftből és japánból meghívott drift versenyzők. Az All Star Bash a szezon egyfajta lezárása volt, ahol a pilóták a látványra fordítanak hangsúlyt. Itt nem a megszokott páros autózás volt, hanem 5-10 autó is egyszerre drift-telt egymástól pár centire. Nagy érdeklődés kísérte a rendezvényt média szempontból is, hatalmas a reklámértéke, sok csapat, szponzor ilyenkor választja ki, hogy mely versenyzőkkel dolgoznak együtt a jövőben.  „Leírhatatlan élmény számomra, hogy közöttük autózhattam, mint magyar pilóta. A célom az volt, hogy megmutassam magamat és vezetéstechnikai tudásomat a legjobbak versenyzők között, úgy néz ki sikerült. Több száz pilóta között kitűnni, ez óriási dolog.” mondta Nagy Ádám ,aki a Zestino USA jóvoltából egy Nissan 240sx rb25 300hp gyakorolt, ami jól vezethető volt, viszont 300 lőerővel nem lehet olyan látványosan autózni ezt követően a Zestino USA felajánlotta, hogy vezesse az 500 lóerős Nissan Cima-t a shown, mert a vezetési tudása alapján még könnyebb helytállni!

kepek-26-of-33