Drift Masters Europa Bajnokság 2018

DRIFT MASTERS EURÓPA BAJNOKSÁG (DMES) 2018
DRIFT MASTERS EUROPEAN CHAMPIONSHIP (DMEC) 2018

50 pilóta | 20 bajnok | 6 rendezvény | 1 győztes

A Drift Bajnokok Ligája (Champions League Of Professional Drifting) megérkezett.
2018-ban a Drift Masters Europa Bajnokság célja, hogy nevük Európában egyet jelentsen a professzionális drift fogalmával. A rendezvény naptár Európa legrangosabb versenyeit tartalmazza, ahol a kontinens legtehetségesebb pilótái szerepelnek majd, a rajongók 10 éve számítottak egy ilyen bajnokságra. A legjobb helyszínek, pályák, pilóták, csapatok, szervezők, bírák, fényképészek, videósok és online műsor producerek dolgoznak majd azon, hogy világszínvonalú európai bajnokságnak lehessünk tanúi. Ideje rápörögni? Úgy bizony!
Kezdetét veszi a harc az IGAZI Európa bajnoki címért …

1.forduló Június 8-9
Helyszín: Plock Focistadion, Lengyelország

A Kazimierz Gorski Stadionban elsősorban focimeccseket tartanak, jelenleg a Wisła Płock csapat otthona. A stadionban akár 10 000 ember is elfér, ám eredetileg nem arra tervezték, hogy driftpályaként funkcionáljon. Az aréna köré drift-specifikus aszfalt út kerül a verseny idejére, és egy veszélyes, technikás pálya alakul ki. A stadion korlátai elektronikus atmoszférát teremtenek, a rendezvény igazi látványosság lesz a rajongók számára. Európa legjobbjai a nyitó versenyen esnek majd ét a tűzkeresztségen, amikor szembe találják magukat a mozdulatlan betonfalakkal. Vajon ki vérzik el elsőnek? Csak a legbátrabb drift pilóták járhatnak itt sikerrel.

2.forduló Június 22-23
Helyszín: Rabócsiring, Máriapócs, Magyarország

Magyarországon a Rabócsiring pályája lesz az egyik legnagyobb kihívás a rendezvénysorozatban. Döntött kanyarok, nagy sebességű szakaszok és számos veszélyes szintváltozás közepette fogják a pilóták feszegetni a határaikat. Ez annak idején szinte szándékosan drifteléshez épített pálya, ami nemrég megújult összehasonlíthatatlan atmoszférát teremt. Idáig is minden Magyar  és a drifitng.hu által szervezett drift rendezvény hihetetlenül látványos volt, s most az eddigiektől is emlékezetesebb és lélegzetelállítóbb pillanatokra kell számítani, amikor a Drift Masters Europa Bajnokság pilótái háborúba indulnak. Te ott leszel?

3.forduló Augusztus 3-4
Helyszín: Bikernieki Circuit, Riga, Lettország

Ez Riga, baby! A leghírhedtebb drift rendezvény visszatér a 2018as Drift Masters Europa Bajnokság zászlaja alatt. Számíthatunk extrém futamokra, utcai parádékra, afterparty-ra, és minden felhajtásra, ami csak előfordulhat egy drift rendezvényen. A pilóták kedvence ez a helyszín, mely egyike a világ legextrémebb pályáinak, s itt vannak a legszenvedélyesebb, legelhivatottabb rajongók. Ha még nem tapasztaltad meg a Rigai hangulatot, sokat mulasztottál. Augusztusban ideje megvadulni, mikor a Drift Masters Europa Bajnokság cirkusza ismét elhozza az extrém autós szórakoztatást Lettországba.

4.forduló Augusztus 17/18
Helyszín: MotoArena, Torun, Lengyelország

A Toruń-i MotoArena-ban általában motoros gyorsulási versenyeket és pop koncerteket rendeznek. A stadion kapacitása 15 000fő, és nem mondható drifteléshez tipikusan ideális helyszínnek. A D Drift Masters Europa Bajnokság mindig igyekszik feszegetni a határokat és új irányokba terelni ezt a sportot, szóval aszfalt kerül a focipályára és így az év új show-jának helyszíne lesz. Ez a legnagyobb, legambíciózusosabb produkció a drift történelmében, szóval rekordszámú nézőre lehet számítani, akik tanúi lesznek eme eseménynek. Úttörő? Igen. Kihagyhatatlan? Az ám.

5.forduló Szeptember 7-8
Helyszín: Hockenheimring, Németország

Idén szeptemberben a Drift Masters Europa Bajnokság kerékszaggató futamot rendez ezen a megszentelt terepen, ami számos F1 verseny helyszíne is volt 1970-től kezdve. A Hockenheimring-en csakis magas presztízsű motorsport-rendezvényeket tartanak, így a legújabb és legizgalmasabb professzionális drift felé igen magasak az elvárások. Ez a pálya óriási koncentrációt és vezetői készségeket igényel, szóval eseménydús futamokra lehet számítani, mikor Európa legjobb pilótái versenyre kelnek itt. Ebben a szezonban történelmet írunk. Ott leszel, hogy a saját szemeddel lásd?

6.forduló Szeptember 22-23
Helyszín: Mondello Park, Írország

Írország legnagyobb autós rendezvénye lesz a szezon fináléjának házigazdája. Az utóbbi években az írek domináltak a professzionális driftben, ám most többen is megpróbálják megtörni a 15 éves győzelmi sorozatukat. A Japfest show-ra Írország több mint legjobb 600 japán autója is érkezik, így a pályán kívüli attrakciók fellélegzést kínálnak a pályán folyó őrületből. Több, mint 15 000 rajongó megjelenésére számítunk, igazi háború lesz a 20 000 eurós bajnoki díjért. Tegyétek meg tétjeiteket már most!

A LEGNAGYOBB versenyenkénti pénzdíj az európai drift világában.
A kockázat mértékének összhangban kell lennie a jutalommal, és mivel pilótáink a végsőkig feszegetik majd határaikat, hogy egyikük igazi Európa bajnok legyen, valami más is motiválja majd őket pályabeli teljesítményükben. A sikeres Drift Masters Europa Bajnokság pilóták összesen 60 000 euro díjat visznek majd haza, a legnagyobb összeget az európai drift versenyek világában. Így válik csak igazán érdekessé a dolgok.

A Drift Masters Europa Bajnokság küldetése, hogy a rajongóknak elhozza a Föld legnagyszerűbb drift rendezvényeit, és ezt a célt támasztja alá a 2018-as szezon ambíciózusos rendezvénytervezete. A legjobb pilóták versenyeznek a pályán, a legjobb producerek munkálkodnak a háttérben, és a legjobb média promózza az eseményeket a nemzetközi közönség felé. Minden európai drift-rajongó erre várt, hogy az ez a sport tündököljön a porondon.

50 komoly pilóta már regisztrált, ezért a következő hetekben maradj velünk weboldalainkon és a szociális média felületeken, hogy megtudd, kik fogadták el a kihívást.

Drift Masters Europa Bajnokság jegyinformáció és menetrend hamarosan.
Facebook – www.facebook.com/DriftMastersGP
Instagram – www.instagram.com/driftmasters.gp
Internet – www.driftmasters.gp
#DMGP2018

 

 

2018-ban a Drifting.hu csapata 6 kategóriában hirdeti meg drift versenyit:

• FIA CEZ PRO ( 2 forduló)
• PRO ( 6 forduló )
• PRO-AM (PRO2/SEMI-PRO-5 forduló)
• PRO-AM NO-TURBO ( 3 fordulós zárt bajnokság)
• STREET ( 3 forduló)
az alábbi helyszíneken:
• Rabócsiring – Magyarország
• Slovakiaring – Szlovákia
• Tor-Kielce – Lengyelország
• BRNO Race Track  -Csehország
• Transalpina Road  – Románia
• Kalocsa Reptér  – Magyarország

Megrendezésre kerülnek továbbá:
• edzés napok
• teszt napok
• drift akadémiai napok

Bevezetésre kerül:
• spotter szabály
• kigyorsítási szakasz és megindítási távolság ellenőr

A versenyzői kérdéseket szabolcs.beres@drifting.hu mail címre várjuk

KILINCCSEL ELŐRE PROFI DRIFT BAJNOKSÁG 2018

2018.Április 21-22-én immár másodízben rendezhet Béres Szabolcs csapata FIA által jóváhagyott Drift versenyt a Rabócsiringen, 2017-ben rekordszámú nevezés érkezett várhatóan nem lesz másképp a az idei szezonnyitón sem. A PRO és a PRO-AM versenyzők a jól bevált régi nyomvonalon autóznak majd míg a Street és PRO-AM NO-TURBO versenyzők a FAL nélküli új nyomvonalon. A FIA CEZ versenyzők mellett a komplett ROMÁN Drift bajnokságnak is érkezik az első hazai DRIFT GAMES-re.

2018.Május 01-én ismét a Drifitng.hu csapata bonyolítja a Drift versenyt a Szlovákiaringen, melyre a PRO és PRO-AM pilóták három országból érkeznek így a Magyar huszároknak a Cseh és Szlovák támadókkal is fel kell majd venni a harcot a páros csatákban. Az esemény egynapos így érdemes korán érkezni a 2000 fős lelátó ugyan nagynak tűnik de a legértékesebb helyekért gyakran közelharcot kell vívni a kvalifikációk és a csaták előtt.

2018.Június 16-17. Transalpina a hely ahol a gumifüst összeér a felhőkkel, a hely ahol Román – Magyar barátságok köttetnek és ahol minden drift pilóta aki elindul becsületrendet érdemelne. Lélegzet elállító kilátás, friss hegyi levegő kitűnő szervezés vár mindenkit majd aki elég bátorságot érez, hogy nekivágjon ennek a fantasztikus kalandnak.

2018.Július 7-8-án Lengyelország első és legrégebbi versenypályáján Kielcében csapnak össze újra a Lengyelek a Magyarokkal és a FIA Cez versenyzőkkel. A megindítási sebesség jóval 100 kilométer / óra felett van így a rágyorsító szakaszon NAGYON oda kell figyelni mindenkinek! A pálya mellől vagy a büfé és étterem teraszáról lehet majd szurkolni a részvevőknek és a versenyzői eligazítás is nyilvános az érdeklődők számára.

2018.Július 14-15-én újra közlekednek a DRIFT VONATOK a Rabócsiringen. A menetrend szerint érkező Ladarcinges fiúk időre autóznak majd míg a PRO-AM a PRO-AM NO-TURBO a Street és a Ladaracing All Star Gála nevezői mind Kilinccsel Előre terelik majd az auókat. Nem maradhat el a szombat éjszakai buli sem ahol mind a nézők mind a pilóták kiengedhetik majd a fáradt gőzt a PARTY SÁTOR alatt. A szombat esti partynak már rég híre ment így aki lemarad az kimarad!

2018.Augusztus 24-25-én a TRACKWOOD-ra a Magyar és Lengyel Profi Drift bajnokság indulói mellé a FIA Cez versenyzők is érkeznek így együtt fognak driftelni Európa legfeltörekvőbb pilótái mind egy helyen. Ugyan nem kell már senkinek elmondani de ez az az esemény amit egész évben vár kicsi és nagy, apu és anyu és minden vérprofi versenyző. Az éjszakai döntőkre érdemes lesz már napközben elfoglalni a helyeket, hogy amikor lemegy a nap a kedvenc helyedről tudd nézni a pár centire a faltól haladó drift rakétákat, akiknek a kilincs össz-össze-ér!

2018. Október 27-28-ig kel várni a 2018-as döntőre ami BRNO –ban kerül megrendezésre azon a pályán ahol máskor WTCC vagy éppen MOTO GP versenyzők róják köreiket. Ugyan messzebb van mint a Hugaroring de aki elhatározza hogy elkíséri a Magyar különítményt biztos nem marad maradandó élmények nélkül.

KILINCCSEL ELŐRE PRO-AM/PRO2/SEMI-PRO DRIFT KUPA 2018

KILINCCSEL ELŐRE PRO-AM NO-TURBO ÉS STREET BAJNOKSÁG  2018